За да избегнете дефицита на важни микро- и макроелементи през есента, е необходимо да включите

...
За да избегнете дефицита на важни микро- и макроелементи през есента, е необходимо да включите
Коментари Харесай

Кои храни помагат за здрав имунитет през есента

За да избегнете  дефицита  на  значими микро- и макроелементи  през  есента , е належащо да включите в диетата си  спанак  и  моркови,  съветва  диетологът  ендокринолог Ангелина Водолазкая. Тя изброи и някои други налични зеленчуци, нужни за подсилване на имунитета пред Gazeta. ru.

Лекарят 
сподели, че 70-80% от  имунните клетки  на  организма  се намират в  чревната лигавица , по тази причина поддържането на здрава чревна микрофлора е ключът към мощния имунитет. Включването на зеленчуци в менюто ще помогне за образуването на естествена микрофлора, счита тя.

Според  Водолазкая  за подсилване на  имунната  система е доста значимо да се ядат моркови, които съдържат мощни имуномодулатори бета-каротин и витамин А, както и богати на витамин С червени чушки в умерени количества.  Диетоложката  уточни спанака като друга налична суперхрана.

„ 100 грама спанак съдържа освен половината от дневния банкет на  витамин А , само че и  витамини С  и  цинк , които са от значително значение за поддържане на функционалността на имунните кафези “.

Водолазкая  обръща внимание и на  чесъна . Според нея този артикул усъвършенства кръвообращението и има антимикробни свойства. Джинджифилът също оказва помощ за поддържане на здравето по време на простудни болести. Лекарят означи, че той съдържа дейното вещество гингерол, което може да задейства имунната система.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР